ایده محوری «تولید مشتقات سلولز از سرشاخههای باغی و ضایعات کشاورزی» در شورای جذب و پذیرش مرکز رشد برای ورود به دوره پیش رشد تصویب شد
به گزارش روابطعمومی مرکز رشد واحدهای فناوری طبرستان، در دویست و پانزدهمین جلسه شورای جذب و پذیرش مرکز رشد در روز سهشنبه 12 تیرماه سال جاری، ایده محوری «تولید مشتقات سلولز از سرشاخههای باغی و ضایعات کشاورزی» به مدیریت مهدیس ترک جزی برای ورود به دوره پیش رشد در شورای جذب و پذیرش مرکز رشد دانشگاه تصویب شد.
مهندس ناصر آزادفر، از اعضای تیم اجرایی این طرح، در جلسه به توضیح جزئیات این ایده پرداخت. او اظهار داشت که مشتقات سلولزی سهم روبهرشدی را در بازار فرآوردههای سلولزی به خود اختصاص داده و دامنه کاربرد آنها در صنایع متنوعی نظیر بهداشتی و دارویی، غذایی، صنعتی، نظامی و غیره رو به گسترش است.
ایشان ادامه داد که کربوکسیمتیل سلولز پس از سلولز زانتات و سلولز استات با تولید بیش از 300 هزار تن در سال، مهمترین مشتق صنعتی سلولز است که باتوجهبه میزان درجه خلوص آن، در شوینده ها، صنایع غذایی، پوشش و اندود کاغذ، رنگ های امولسیونی، گل های حفاری، صنایع داروسازی، آرایشی، بهداشتی و غیره کاربرد دارد.
وی در پایان گفت: استفاده از منابع لیگنوسلولزی در تولید مشتقات سلولزی، عمدتاً مبتنی بر چوب و جنگل است، بنابراین تولید و بهرهبرداری از ماده اولیه مزبور با چالشها و محدودیتهایی همچون تخریب جنگلها و الزام به کاهش میزان برداشت چوب مواجه است. در نتیجه، امروزه یکی از مهمترین راهکارهای جلوگیری از تخریب جنگلها و رفع مشکل کمبود منابع الیاف لیگنوسلولزی، اعمال راهبرد بازیافت الیاف و نیز کاربرد منابع لیفی غیرچوبی و پسماندهای کشاورزی است؛ لذا باتوجهبه حجم زیاد واردات و خروج زیاد ارز از کشور و از طرف مقابل سوزاندن و دفن کردن این مواد اولیه ارزشمند در کشور، این هسته بر آن شد که با تبدیل این مواد اولیه ضایعاتی به مواد ارزشمند مشتقات سلولزی جلوی خروج ارز از کشور را گرفته و سهمی در اشتغالزایی و خودکفایی و رشد اقتصادی کشور داشته باشم.
گفتنی است، این ایده محوری توسط دکتر سید مجید ذبیح زاده، دکتر قاسم اسدپور، دکتر محمدمهدی مردانشاهی، دکتر علی متولی و دکتر همایون اسدی مورد بررسی و داوری قرار گرفت و با کسب آرا موافق داوران، برای جذب و استقرار در مرکز رشد دانشگاه تصویب شد. این ایده محوری برای تصویب نهایی به شورای مرکز رشد ارجاع شده است.