نشست یک‌روزه مدیریت پسماند (امنیت غذایی و انرژی) به‌صورت نیمه‌حضوری برگزار شد

به گزارش روابط‌عمومی مرکز رشد، نشست تخصصی نشست یک‌روزه مدیریت پسماند (امنیت غذایی و انرژی) با همکاری گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، مرکز رشد دانشگاه و سازمان‌های مردم‌نهاد استان مازندران به مناسبت روز مازندران و به‌صورت نیمه‌حضوری روز شنبه 14 آبان‌ماه در سالن روابط‌عمومی دانشگاه برگزار شد.

دکتر رضا طباطبایی، مدیرگروه مهندسی مکانیک بیوسیستم در ابتدای جلسه به تشریح اولیه نشست پرداخت و در ادامه دکتر اسداله تیموری، رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ضمن خیرمقدم به حضار، برنامه دانشگاه را در خصوص مدیریت پسماند، امنیت غذایی و انرژی اعلام نمودند.

سخنران اول این نشست دکتر بنیامین خوشنویسان، استاد دانشگاه فنی دانمارک بود که توضیحاتی در خصوص فناوری‌ها و نوآوری‌های مدیریت پسماند و حفظ محیط‌زیست در سایر کشورها و به طور موردی در کشور دانمارک ارائه نمود. پس از ایشان مهندس قاسمی، مشاور ریاست فراکسیون محیط‌زیست مجلس، سیاست‌گذاری کلان کشور در زمینه  محیط‌زیست و پسماند را تشریح کردند.

سخنران بعدی دکتر محمد آزادبخت، رئیس بنیاد نخبگان استان مازندران بود که درباره اهمیت کاربست نخبگان در پیشرفت استان سخنانی ایراد نمودند. پس از ایشان  مهندس عارف آهنگر، کنشگر محیط‌زیست، مدیرعامل شرکت ماپ مستقر در مرکز رشد و مسئول کانون جهادی پسماند روستایی کشور به تشریح تجربه‌های عملی خود و نقش  استارت‌آپ‌ها در مدیریت پسماند استان مازندران پرداخت. در ادامه صادقی مشاور دکتر سلگی، معاون سیاسی و امنیتی استاندار مازندران به بیان برنامه‌های استانداری مازندران در هفته مازندران پرداختند. همچنین عبداله مهاجر دارابی، رئیس اتاق بازرگانی مازندران ضمن بیان اهمیت مدیریت پسماند در استان مازندران، از همکاری سازمان متبوعش با استارتاپ‌های فعال در این حوزه اعلام آمادگی کردند. سخنران آخر این نشست مهندس حسن عنایتی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بود که در خصوص امنیت غذایی در استان مازندران و برنامه سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران دراین‌خصوص به ایراد سخن پرداختند. در پایان جلسه نیز جمع‌بندی و پرسش‌وپاسخ نشست توسط ریاست محترم دانشگاه صورت گرفت.

لازم به ذکر است دکتر متولی دبیر نشست و مدیر مرکز رشد هدف از برگزاری این نشست را توسعه فناوری‌ها و نوآوری‌های موجود در زمینه مدیریت پسماند و استفاده از تجارب سایر کشورها در این زمینه دانست. ازآنجایی‌که امروزه پسماند به یکی از مهم‌ترین ارکان در تولید انرژی و همچنین تولید مواد اولیه موردنیاز در صنایع غذایی مانند اسیدلاکتیک و  … می‌باشد، به نظر نقش دانشگاه‌ها و واحدهای فناور در تکمیل زنجیره مدیریت و ارزش‌آفرینی بسیار مهم می‌باشد.