ایده محوری «مزرعه گردشگری توانمندساز؛ هم‌افزایی گردشگری مزرعه و فرصت‌های کسب‌وکار خرد روستایی» در شورای جذب و پذیرش مرکز رشد تصویب شد

صد و نود و پنجمین جلسه شورای جذب و پذیرش مرکز رشد در روز سه شنبه 31 مردادماه سال جاری در سالن جلسات مرکز رشد برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی مرکز رشد واحدهای فناوری طبرستان، در این جلسه، ایده محوری «مزرعه گردشگری توانمندساز؛ هم‌افزایی گردشگری مزرعه و فرصت‌های کسب‌وکار خرد روستایی» در شورای جذب و پذیرش مرکز رشد دانشگاه مورد تصویب قرار گرفت.

در این جلسه دکتر لیلا طاهری مجری طرح به تشریح ایده محوری شرکت خود که با هدف هم‌افزایی گردشگری مزرعه و فرصت‌های کسب‌وکار خرد روستایی بود پرداخت.

طاهری اظهار داشت: ایده احداث مزرعه گردشگری و حیوانات اولین‌بار در سال ۲۰۰۹ میلادی، پس از بازدید مزرع مشابه در کشور فرانسه، به ذهنم متبادر شد. پس از این بازدید شروع به تحقیق در مورد مزارع گردشگری نمودم.

ایشان افزود: فعالیت مزارع اگروتوریسم (گردشگری کشاورزی) بیش از صد و سی‌سال در اروپا قدمت دارد. این فعالیت با حمایت از کشاورزان خورده پا، سبب رونق کشاورزی، اشتغال برای زنان و جوانان روستایی، حفظ اراضی کشاورزی، ایجاد مهاجرت معکوس از شهرها به‌سوی روستاها، افزایش درآمد کشاورزان، رونق محصولات کشاورزی ارگانیک، حفظ محیط‌زیست، تأکید بر گردشگری پایدار، حذف دلالان از بازار کشاورزان با فروش مستقیم محصولات کشاورزی و ده‌ها سود و منفعت دیگر که شامل حال روستائیان، جامعه محلی و گردشگران می‌شود.

ایشان ادامه داد: در مراجعتم به ایران متوجه شدم که مجوز گردشگری کشاورزی در میان مجوزهای وزارت گردشگری وجود ندارد. با مراجعه به مسئولین مربوطه در دو وزارتخانه گردشگری و کشاورزی از مزایای این مدل گردشگری برشمردم و در این باره تحقیق و پژوهش مفصلی ارائه کردم که در بولتن تخصصی که پایه‌گذار و سردبیرش بودم این نکات را یادآور شدم.

مجری طرح در پایان گفت: برای اجرای این ایده قصد دارم در بخش کشاورزی مزرعه، علاوه بر کاشت گیاهان دارویی جهت پوشش گیاهی مزرعه، ضمن کرت‌بندی مزرعه و تقسیم آن به قطعات صد، دویست و پانصدمتری، چندین کسب‌وکار کوچک محلی و روستایی را در مزرعه راه‌اندازی نمایم. باغچه‌های کوچک تقسیم‌بندی‌شده، این فعالیت‌ها را شامل می‌شود: گلخانه گیاهان زینتی، گلخانه میوه‌های استوایی، گلخانه سبزی و صیفی، کارگاه صابون‌سازی، کارگاه افشره گیره، زنبورداری، کارگاه پنیرسازی، کارگاه تخصصی آموزش نانوایی و آشپزی محلی، کارگاه تولید لبنیات محلی، باغ گل و کارگاه عطرسازی، مزرعه ماهی و چرم ماهی، مزرعه تولید صدف و مروارید، کارگاه جواهرات، نوغانداری و تولید پیله‌های ابریشم، کارگاه تولید سنتی ابریشم، باغچه‌های خانوادگی جهت اجاره به خانواده‌ها و آموزش کشاورزی به کودکان، مزرعه بری و توت‌فرنگی، کارگاه مرباسازی، مزرعه چای و دم‌نوش، کارگاه تولید دم‌نوش‌های طبی، مزرعه حیوانات اهلی جهت آموزش و بازی کودکان، فضایی جهت اجرای موسیقی محلی، بازارچه هفتگی تولیدات زنان روستایی، بازارچه صنایع‌دستی، استخر پرورش ماهی و ماهیگیری، رستوران طبخ ماهی، فضای بازی و تفریح کودکان و نوجوانان شامل: مازگردی، موتورسواری، پینت بال، تیروکمان، اسب‌سواری، دوچرخه‌سواری، آموزش سوارکاری، باغ پرندگان، کارگاه‌های تولید و آموزش صنایع‌دستی و… تمامی این فعالیت‌ها و بسیاری دیگر، می‌تواند در فضای مزرعه اجرا شود.

گفتنی است، این ایده محوری توسط آقایان دکتر اصغری، مهندس آهنگر، دکتر حسنی، دکتر شفیعی، دکتر متولی و دکتر جمشیدی دکتر متولی مورد بررسی و داوری قرار گرفت و در نهایت موفق به کسب آرای موافق داوران برای جذب و استقرار در مرکز رشد دانشگاه شده و برای تصویب نهایی به شورای مرکز رشد ارجاع داده شد.