نخستین همایش نوآوری بهره ور در حوزه کشاورزی برگزار شد

به گزارش روابط عمومی مرکز رشد به نقل از روابط عمومی دانشگاه، همایش نوآوری بهره‌ور در حوزه کشاورزی به میزبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با حضور دکتر پیشوایی رئیس سازمان ملی بهره ­وری، دکتر خیام نکویی معاون وزیر جهاد کشاورزی، زارعی و  بابایی کارنامی نمایندگان شهرستان ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی، دکتر حسینی پور استاندار مازندران، دکتر محبی معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری مازندران ، مراکز رشد و پارک های علم و فناوری، شرکت های دانش بنیان و فناور محور، دفاتر ارتباط با صنعت، مراکز علمی پژوهشی، انجمن های تخصصی بهره‌وری، بنگاه‌های اقتصادی، شرکت های مشاوره، شرکت های آموزشی، پژوهشکده ها، اندیشکده ها و انجمن های علمی و تخصصی مرتبط با محورهای هر رویداد برگزار شد.

دکتر پیشوایی رئیس سازمان ملی بهره‌وری کشور در این مراسم با بیان اینکه ما برای دستیابی به رشد اقتصادی هیچ راهی جز ارتقای بهره‌وری در کشور نداریم افزود؛ بهره وری فقط از طریق سرمایه‌گذاری محقق نمی‌شود، بلکه در بهره وری تدبیر و نوآوری نقش بسیار مهمی دارند، تدبیر در بهره وری به عهده مجریان و متولیان سازمان های مختلف در کشور است و نوآوری نیز به عهده شرکت های دانش بنیان با حمایت دانشگاه ها و سازمان های مرتبط است.

دکتر پیشوایی اظهار داشت؛ باید بتوانیم جوانانی که ایده های بسیار خوبی در بهبود بهره وری کشور دارند را مورد حمایت قرار دهیم و از ایده های کاربردی آنها در بخش کشاورزی استفاده کنیم و نتیجه مطلوب هم خواهیم گرفت، ضمناً مسئولین ما باید ریسک پذیری و جسارت قبول ایده‌های نوآورانه جوانان مملکت را داشته باشند، حتی با علم به اینکه ممکن است همه ایده ها منتج به نتیجه نشوند.

دکتر خیام نکویی معاون وزیر جهاد کشاورزی نیز در این همایش با بیان اینکه امروزه غذا و امنیت غذایی در دنیا در اولویت امنیت های کشورها قرار دارند و ابزاری مهم تر از سلاح برای ابرقدرت ها به حساب می آیند افزود: در دنیا سه نوع امنیت غذایی وجود دارد، امنیت غذایی کامل، امنیت غذایی متوسط و ناامنی شدید غذایی که در جنگ اوکراین تاثیر امنیت غذایی نمود فراوانی داشته است و نشان داد به اندازه سلاح در جنگ اهمیت دارد.

وی گفت: لزوما کسی که در دنیا پول دارد امنیت غذایی ندارد و همواره نمی‌توانید بگویید چون پول داریم میتوانیم به راحتی واردات داشته باشیم زیرا سیاستمداران از امنیت غذایی به عنوان یک ابزار راهبردی استفاده می کنند.

دکتر خیام نکویی با بیان اینکه با تحلیل راهبردی امنیت غذایی در ایران می توان گفت که در آینده غذا و آب کافی در ایران وجود نخواهد داشت، باید با تدوین الگوی مصرف کشت، بهره وری را در زمین های کشاورزی افزایش دهیم تا با بحران غذا مواجه نشویم.

وی با تبیین چشم انداز کشور به اینکه باید با دستیابی به امنیت غذایی پایدار و اقتدار غذایی امنیت کامل کشور را تامین کنیم خطاب به استاندار مازندران گفت: متولی و شخص اول اصلاح الگوی کشاورزی در استان مازندران شما هستید و انتظار نظام از استان مازندران اقتدار غذایی است و باید بدانید که اقتدار غذایی یک پله از امنیت غذایی بالاتر می باشد، زیرا امنیت غذایی یعنی تامین مواد غذایی سالم برای مردم کشور اما اقتدار غذایی یعنی علاوه بر تامین مواد غذایی سالم برای مردم کشور بتوانیم صادرات مواد غذایی برای کشورهای منطقه در وضعیت عادی و بحرانی را نیز داشته باشیم.

دکتر حسینی پور استاندار مازندران نیز در این همایش با بیان اینکه از ابتدای امسال مسئله افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی را در اولویت مسائل استان قرار دادیم، افزود: واقعیت این است که ما در رقابت‌ در سطح جهانی در موضوع کشاورزی و امنیت غذایی اگر توجه درستی به بهره وری نداشته باشیم در سالهای آتی بسیار عقب خواهیم افتاد و شرایط خوبی نخواهیم داشت.

 استاندار مازندران گفت: در بهره وری کشاورزی ناگزیر هستیم از مبدا تا مقصد را به درستی حرکت کنیم تا صادرات کشاورزی نیز داشته باشیم و فقط نباید معطوف به مصرف داخلی باشیم و صادرات را در چارچوبی محدود کنیم.

وی اظهار داشت: باید مسئولین ما با تصمیمات درست به کشاورزان و جوانان استان امید بدهند، زیرا کشور بخش بزرگی از امنیت غذایی خود را مدیون کشاورزی و کشاورزان استان مازندران است.

دکتر حسینی پور ادامه داد: از افتخارات جمهوری اسلامی ایران این است که ما تمام فرصت های خود را از دل تحریم ها و محدودیت ها به دست آوردیم و از بنده به عنوان استاندار تا کشاورز در استان مازندران باید به اندازه وظیفه و توان خود چه در بخش علمی چه در بخش پژوهشی و اجرایی تمام تلاش‌های خود را انجام دهیم تا با افزایش بهره وری و نوآوری های درست و علمی به آبادانی استان مازندران کمک کنیم.

دکتر تیموری رئیس دانشگاه ضمن خیر مقدم به مهمانان حاضر در این همایش با بیان جمله­ای از پروفسور زاده که “من جانم را فدای کسی می کنم که برای او بین ساعت هشت با هشت و یک ثانیه تفاوت وجود دارد” افزود؛ این جمله به این معنی است که بهره وری و استفاده از وقت بسیار اهمیت دارد.

رئیس دانشگاه ادامه داد: چالش‌های زیادی در بخش کشاورزی در استان وجود دارد و با توجه به اینکه آینده توسعه کشور بر مبنای فناوری می باشد، شرکت های دانش بنیان باید در توسعه بخش کشاورزی پیشرو باشند.

وی افزود: باید جهت و الگو هایی را برای توسعه کشاورزی استان مشخص کنیم تا همه مجریان و متولیان بخش کشاورزی با همکاری هم در این مسیر درست حرکت کنند تا بتوانیم به نتیجه مطلوبی برسیم.

دکتر محبی معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری نیز در این همایش با بیان اینکه بهره وری خلاصه می‌شود به کارایی و اثربخشی افزود؛ آیا ما در بخش‌های اجرایی کارایی و عمل مان منجر به اثربخشی و بهره وری مفید میشود یا خیر مسئله بسیار مهمی است.

 وی گفت: در کشور رتبه خوبی در تولید علم داریم و باید ببینیم با این تولید علم، در بهره وری خروجی قابل ملاحظه‌ای داریم.

در پایان همایش از سند الگوی کشت محصولات کشاورزی مازندران رونمایی شد.