ایده محوری «تولید دو گیاه هانی بری و گوس بری با استفاده از تکنیک کشت بافت» در شورای جذب و پذیرش مرکز رشد برای ورود به دوره پیش رشد تصویب شد

به گزارش روابط‌عمومی مرکز رشد واحدهای فناوری طبرستان، در دویست و نهمین جلسه شورای جذب و پذیرش مرکز رشد در روز یکشنبه 23 ‌ماه سال جاری، ایده محوری «تولید دو گیاه هانی بری و گوس بری با استفاده از تکنیک کشت بافت» به مدیریت سونا مظفری برای ورود به دوره پیش رشد در شورای جذب و پذیرش مرکز رشد دانشگاه تصویب شد.

مهندس یوسف قاسمی، از اعضای تیم اجرایی این طرح، در جلسه به توضیح جزئیات این ایده پرداخت. او اظهار داشت که برخلاف ریز میوه‌های دیگر نظیر بلک‌بری، رزبری و بلوبری که از طریق کشت بافت تکثیر شده‌اند، این دو محصول تاکنون در سطح تحقیقاتی و یا در حد انبوه تولید نشده‌اند و  مطالعات تحقیقاتی جهت کشت پایلوت این محصولات در جهت سازگاری با اقلیم‌های مختلف استان صورت نگرفته است.

ایشان ادامه داد که وجه تمایز ایده حاضر بهینه‌کردن محیط کشت مناسب تکثیر در مرحله کشت بافت و تولید نهال با کیفیت و در سطح انبوه خواهد بود.

قاسمی در پایان اظهار داشت: مزایای فنی طرح، دستیابی به پروتکل اختصاصی ارقام مختلف هانی بری و گوس بری درکشت بافت از جهت نوع محیط کشت و تنظیم‌کننده‌های رشد گیاهی، احداث باغات و گلخانه‌های پایلوت جهت بررسی سازگاری ارقام در اقلیم‌های مختلف منطقه  و مشاوره‌های تخصصی جهت احداث گلخانه و باغات تجاری در منطقه خواهد بود.

گفتنی است، این ایده محوری توسط دکتر ولی اله قاسمی عمران، دکتر کمال عطائی سلوط، دکتر امید جمشیدی و دکتر همایون اسدی مورد بررسی و داوری قرار گرفت و با کسب آرا موافق داوران، برای جذب و استقرار در مرکز رشد دانشگاه تصویب شد. این ایده محوری برای تصویب نهایی به شورای مرکز رشد ارجاع شده است.