به همت شرکت دانش‏بنیان مستقر در مرکز رشد واحدهای فناوری طبرستان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری صورت گرفت؛ تولید و تجاری‌سازی کود زیستی قارچی با نام تجاری بیوتریپین در کشور

پژوهشگران شرکت مستقر در مرکز رشد واحدهای فناوری طبرستان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، موفق به تولید و تجاری‌سازی کود زیستی قارچی با نام تجاری «بیوتریپین» شدند.

به گزارش روابط‌عمومی مرکز رشد، دکتر یاسر یعقوبیان، مدیرعامل شرکت دانش‏بنیان «زیست پویش تسنیم طبرستان» مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور طبرستان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در ارتباط با این محصول اظهار داشت: این محصول فناورانه اخیراً از سوی پژوهشگران این شرکت تولید و هم‌اکنون در مرحله تجاری‌سازی و فروش می‏باشد.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، با تأکید بر اینکه استفاده از کودهای شیمیایی علاوه بر آسیب به محیط زیست سبب به خطر انداختن سلامت مصرف‌کنندگان محصولات کشاورزی شده است، خاطرنشان کرد که این محصول دانش‏بنیان بومی، کاملاً دوست‏دار محیط زیست است چرا که بر پایه قارچ‏های افزاینده رشد گیاه تولید شده و ضمن حفظ سلامت گیاه و مصرف‌کننده، سبب بهبود و افزایش عملکرد گیاه می‌شود.

دکتر یعقوبیان گفت: پژوهش روی ایده تولید «کود زیستی قارچی» در مهر سال 1390 آغاز، در سال 1394 به‏عنوان اختراع جدید ثبت شده و سال 1395 در جشنواره بنیاد ملی نخبگان به‏عنوان اختراع سطح 3 شناخته شد. در ادامه با مساعدت مرکز رشد واحدهای فناوری طبرستان، در خرداد سال 1401، آزمون‌های نهایی محصول در مزارع مختلف در سطح استان مازندران با موفقیت به پایان رسید. لازم به ذکر است که کود زیستی بیوتریپین اولین‌بار در کشور تولید شده و مشابه خارجی نیز ندارد.

وی تصریح کرد: در پژوهش‏های صورت‌گرفته مشخص شد که استفاده از این کود می‏تواند بخش زیادی از مصرف کودهای شیمیایی را کاهش داده و گام مؤثری در راستای کشاورزی پایدار و تولید محصولات کشاورزی سالم باشد.

مدیرعامل شرکت زیست پویش تسنیم طبرستان افزود: از دیگر قابلیت‌های این محصول می‌توان به افزایش تحمل گیاهان به تنش‏هایی مانند خشکی، شوری، سرمازدگی و همچنین بیماری‏های خاکزی اشاره کرد.