کارگاه و وبینار نوآوریهای کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و غذایی با رویکرد نان و سبزی و صیفی برگزار شد
به گزارش روابطعمومی مرکز رشد واحدهای فناوری طبرستان، کارگاه و وبینار نوآوریهای کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و غذایی با رویکرد نان و سبزی و صیفی، در تاریخ سهشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳، در سالن جلسات این مرکز و به همت باشگاه نوآفرینی توسکانو و با همکاری مرکز رشد واحدهای فناور طبرستان برگزار گردید.
دکتر حمیدرضا مختاری، بنیانگذار و مدیرعامل باشگاه نوآفرینی توسکانو، در مورد اهداف برگزاری نشست گفت: «هدف اصلی این نشست، یادآوری روز جهانی آگاهی از دورریز و اتلاف غذا در ۲۹ سپتامبر و همچنین جمعبندی نتایج سه جلسه مسئلهیابی بود. در این جلسات، مفاهیم پلتفرمهای اقتصاد چرخشی و مثالهای زنده آن، به همراه تجربیات حضار از ضایعات و اتلاف غذا مورد بررسی قرار گرفت.»
دکتر حمیدرضا مختاری به جمعبندی یافتههای سه جلسه مسئلهیابی اشاره کردند و بر ضرورت ترویج و فرهنگسازی برنامهریزیشده و آگاهانه تأکید کردند. ایشان به ناآگاهی مردم از مفاهیم بنیادین ضایعات و تلفات غذا و محصولات کشاورزی، کمبود دانش عمومی بهرهبرداران در زنجیره تأمین، فرهنگ خرید و نگهداری بیش از حد مواد غذایی، عدم تفکیک زباله در مبدأ، ضررهای ناشی از عدم وجود زنجیره سرد محصولات کشاورزی، تلفات ناشی از پخت نان سنتی، عدم استفاده از نهادههای باکیفیت بهویژه بذرهای اصلاحشده، تولید بیش از میزان مصرف واقعی، عدم تنظیم بازار مناسب، انتخاب نامناسب زمان برداشت، انبارداری نامناسب و طولانیمدت، و فراوری و بستهبندی نامناسب اشاره کردند که همگی از عوامل اصلی اتلاف مواد غذایی و کشاورزی به شمار میآیند.
شایانذکر است که این نشست بهصورت همزمان وبیناری نیز برگزار شد و به حضور گسترده علاقهمندان و بهرهبرداران در این زمینه انجامید.
امید است این کارگاه و وبینار بتواند به کاهش ضایعات و بهبود مدیریت منابع غذایی در کشور کمک کند.